Poltoranin iznenadio u Davosu
Aleksej Poltoranin

Na 15 kilometara klasičnim stilom

Poltoranin iznenadio u Davosu

M. Maksimović

Kazahstanac Aleksej Poltoranin je kreirao je veliko iznenađenje u utrci klasičnim stilom na 15 kilometara u Davosu.Poltoranin je do svog najboljeg rezultata u karijeri stigao u vremenu 40:03.5, ispred Rusa Alexandera Legkova i Čeha Lukasa Bauera.

Na prvom prolazu nakon pet kilometara najbolje vrijeme je imao Legkov (13:03.3), Švicarac Dario Cologna je bio drugi, Lukas Bauer treći, dok je Poltoranin bio tek šesti. Na sljedećem prolazu se Poltoranin spustio na treće mjesto, dok je drugi bio Maxim Vylegzhanin iz Rusije, iza Legkova.Na kraju je Poltoranin slavio sa devet sekundi ispred Legkova, dok je Bauer treći sa četiri sekunde lošijim vremenom.

U ukupnom poretku Legkov je vodeći u disciplini na 15 km sa 198 bodova, Švicarac Cologna drugi (194), Šveđanin Hellner treći (165).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.