Prevc srušio rekorde i pokorio Planicu

Slovenac ušao u historiju

Prevc srušio rekorde i pokorio Planicu

Peter Prevc je slavio na legendarnoj letaonici u Planici i tako pred domaćim navijačima oborio rekord po broju pobjeda i bodova u jednoj sezoni. 

Slovenački ski skakač je nastavio najuspješniju sezonu u historiji zahvaljujući skokovima od 223 i 232,5 metra, što mu je donijelo ukupno 436,5 poena, a iza sebe je ostavio Johann Andre Forfanga iz Norveške koji je imao 419 bodova i sunarodnjaka Roberta Kranjeca koji je sakupio 414 bodova.

Slavlje slovenačkih navijača je upotpunio Robert Kranjec, koji je uz osvojeno treće mjesto sa 414 bodova ostvario i najduži skok preletivši 241,5 metar.

Današnje takmičenje je bilo zamjensko za Titissie-Neustadt, a također vrijedi pomenuti da će do kraja sedmice biti održana dva pojedinačna i jedno timsko takmičenje na letaonici "Velikanka". 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti