Prolongirana trka legendi na Bjelašnici

Umjesto sutra takmičenje u nedjelju

Prolongirana trka legendi na Bjelašnici

Zbog trenutnih vremenskih uslova, manjka snijega i relativno visoke temperature za ovo doba godine, manifestacija „Ski Legends Hit Challenge“ koja se trebala odražti sutra na Bjelašnici odgođena je za nedjelju.

Kako su istakli iz firme ZOI 84, u uvjerenju da će vremenski uslovi biti odgovarajući za održavanje sportsko-zabavnog programa, skijaške legende su odlučile da produže boravak u jednom od najomiljenijih olimpijskih gradova.
Ponovni boravak u Sarajevu čini im se kao odlična prilika za zajedničko druženje i uživanje u našem gradu, stoga pozivamo građane Sarajeva ako tokom subote primjete neka od ovih velikih imena na ulicama grada da pokažu ponovo ono isto gostoprimstvo koje su osjetili i evidentno zapamtili od prije 25 godina kada su održane XIV Olimpijske igre u Sarajevu.

Sutra u Predsjedništvu BiH, pa na Baščaršiji

Kako je i planirano, večeras će se održati tzv. VIP „Bijela večera“, na kojoj će se putem izvlačenja brojeva formirati skijaški timovi za 1. vožnju, u kojoj će prisustvovati skijaške legende, VIP i drugi gosti (cca. 100 takmičara).
Nakon doručka u hotelu Radon plaza u subotu ujutro, skijaške legende će biti u 11:00 sati na prijemu u Predsjedništvu BiH, a potom nastavljaju šetnju gradom gdje će u 14:00 sati posjetiti stare zanatske radnje na Baščaršiji.

Utakmica Ćiro protiv Košira

U 16:00 sati u Olimpijskoj dvorani Zetra slijedi uzbudljivo zagrijavanje za utrku u nedjelju, u prijateljskoj nogometnoj utakmici snage će odmijeriti timova Blažević Vs Košir. Ulaz na utakmicu je otvoren za sve zainteresovane građane Sarajeva, kao i za medije.

Trka u nedjelju od 11 sati

U nedjelju, 21. decembra od 10 do 14 sati u areni „Bjelašnica“ na lokaciji cilja olimpijskog spusta iz 1984. godine održati će se manifestacija za gledaoce sa početkom prve utrke u 11 sati. U zabavnom dijelu programa nastupaju Soulfingers, Edo Maajka, DJ Raymundo Rodrigues iz svjetski poznate londonske elektro - dance scene Ministry of Sound, Sarajevo Drum Orkestar i slovenski raper Trkaj. Druga vožnja veleslaloma koja počinje u 12:35 i izravno će se prenositi od 12:35 do 13:45 na BHT-u.

Inače, skijaške legende u Sarajevo bi trebale doputovati oko 15 sati letom iz Ljubljane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.