Prva pobjeda u karijeri za Fridu Hansdotter, Shiffrin sedma

Svjetski kup za žene

Prva pobjeda u karijeri za Fridu Hansdotter, Shiffrin sedma

Slalomska utrka Svjetskog kupa u alpskom skijanju u Kranjskoj Gori na Potkorenu pripala je švedskoj skijašici Fridi Hansdotter, kojoj je to bila prva pobjeda u karijeri.

Drugo i treće mjesto današnjeg slaloma zauzele su Austrijanke. Sestre Schild su se po drugi put u svojim karijerama našle zajedno na pobjedničkom postolju. Marlies je završila kao druga, dok je Bernadetti pripalo treće mjesto u Kranjskoj Gori.

Bez podijuma je ostala prvoplasirana nakon prve utrke američka skijašica Mikaela Shiffrin, koju je jedna velika greška u prvom dijelu staza u drugoj vožnji koštala plasmana na jednu od prve tri pozicije. Na kraju je završila na 7. mjestu.

Konačni poredak, kao i rezultate nakon obje voženje današnjeg slaloma možete pogledati >>>OVDJE<<<

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti