Prva proba pripala Guayu
Erik Guay najbrži na prvom treningu

Trening spusta u Val Gardeni

Prva proba pripala Guayu

Prvi trening spusta uoči subotnje trke u italijanskoj Val Gardeni pripao je Kanađaninu Eriku Guayu koji je stazu odvezao u vremenu 1:57.90.

Kao po pravilu na prvim treninzima ponovo je dobar bio austrijanski veteran Michael Walchhofer koji je za pobjednikom zaostao 45 stotinki sekunde, dok je treće vrijeme imao Amerikanac T.J. Laninng.
Među pet najbržih bili su i Herminator na četvrtom mjestu, te Francuz Pierre-Emmanuel Dalcin, a unutar jedne sekunde zaostatka našao se i Bode Miller.
Ivica Kostelić stigao je tek do 46. mjesta, Natko Zrnčić-Dim zauzeo je 52. mjesto, dok je od Tina Širokog na 60. mjestu bio lošiji samo Belgijanac Van Buynder.
Nakon subotnjeg spusta u nedjelju se u Alta Badiji vozi veleslalom, dok je slalom zakazan za ponedjeljak.
 
Val Gardena, trening spusta
1. Erik Guay (Kan) 1:57.90, 2. Michael Walchhofer (Aut) +0.45, 3. T.J. Laninng (SAD) +0.80, 4. Hermann Maier (Aut) +0.85, 5. Pierre-Emmanuel Dalcin (Fra) +0.87, 6. Bode Miller (SAD) +0.91, 7. Klaus Kroell (Aut) +1.01...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.