Prvi ovosezonski boardercross u Argentini
Prošle sezone je u Chaplecu slavio Pierre Vaultier

Danas i sutra voze snowboarderi

Prvi ovosezonski boardercross u Argentini

Nešto malo više od dvije sedmice nakon što su freestyleri započeli sezonu u LG Snowboard FIS svjetskom kupu vrijeme je da asovi boarder crossa po prvi put odmjere snage.

Danas i sutra, u Chapelcu u Argentini će se voziti prve ovosezonske kvalifikacije, a onda i utrka u snowboard crossu. Snowboard cross voziće se nakon toga još četiri puta u ovoj sezoni, a borderi će sakupljati bodove za kristalni globus, ali i za olimpijsku normu za Vancouver 2010.

Uslov u Chapelcu, na žalost, nisu baš sjajni. Već danima pada kiša zbog čega je i staza morala biti skraćena. Ipak, za takmičenje su se prijavili neki od najboljih bordera današnjice. Olimpijski prvaci Tanja Frieden (SUI) i Seth Wascott (USA) će biti tu, prošlogodišnji pobjednici iz Chapelca, Lindsey Jacobellis (USA) i Pierre Vaultier (FRA) također, ali i svjetska prvakinja Helene Olafsen (NOR) i svjetski prvak Markus Schairer (AUT), te mnogi drugi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.