Prvi trening spusta u Kitzbuhelu otkazan
Legendarna staza Streif

Padavine zadaju velike probleme

Prvi trening spusta u Kitzbuhelu otkazan

Adnan Beganović

Prvi zvanični trening spusta u Kitzbuhelu otkazan je zbog veliki snježnih padavina koje su zadale ozbiljne probleme organizatorima.

Takmičenje u skijaškom kupu za muškarce ove sedmice nastavlja se u Kitzbuhelu. Na rasporedu su utrke slaloma, spusta, superveleslaloma i kombinacije.

Organizatori utrka uložili su velike napore da obezbjede sve uslove najboljim svjetskim skijašima, ali već prvog dana naišli su na ogromne probleme. Naime, zbog velikih snježnih padavina morali su odgoditi današnji trening spusta i pomjeriti ga za sutra.

Najbolji svjetski skijaši će tako, ako ne bude većih problema sa vremenom, voziti samo dva od predviđena tri treninga spusta prije petka i utrke superveleslaloma.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.