Prvog dana najuspješniji skijaši Željezničara

Srebrna lisica

Prvog dana najuspješniji skijaši Željezničara

Uz učešće 47 skijaša i skijašica iz osam klubova danas je na olimpijskoj Bjelašnici počelo trodnevno Državno prvenstvo BiH u skijanju za mlađe kategorije (od osam do 15 godina) - ''Kup srebrena lisica''.

Prvog dana takmičenja na programu su bile utrke u superveleslalomu u četiri kategorije. Najuspješniji su bili mladi skijaši i skijašice sarajevskog Željezničara koji su osvojili tri zlatna odličja.

U konkurenciji mlađih djevojčica prvo mjesto  osvojila je Elvedina Muzaferija (Željezničar), druga je bila Emina Husić (Sarajevo), a treća Sara Šišić (Sarajevo). Kod dječaka slavio je Belmin Godinjak (Bjelašnica), ispred Matina Kamenice (Sarajevo) i Tarika Pilava (LH ski-tim).

Kod starijih djevojčica najbrža je bila Šejla Merdanović (Željezničar), drugo mjesto osvojila je Irina Ćirić (Jahorina), a treće Lejla Rahić (Bjelašnica).

U konkurenicji starijih dječaka sva tri prva mjesta pripala su članovima Željezničara. Prvi je bio Hidajet Alić, drugi Emir Lokmić, a treći Kaid Lokmić.

U subotu na programu su utrke u slalomu, dok je za 12. februar zakazan veleslalom.

Organizator prvenstva, koje se održava u  okviru obilježavanja  28. godišnjice sarajevske olimpijade, jeste Skijaški klub Bjelašnica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.