Žana Novaković za SportSport.ba:

"Uživala sam u drugoj vožnji, bio je to sjajan dan za mene"

Bosanskohercegovačka skijašica Žana Novaković, koja je na otvaranju Igara u Sočiju nosila zastavu BiH, zauzela je 26. mjesto u slalomu. Ovaj rezultat naše skijašice najbolji je za našu zemlju na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama.

"Danas moje kolege voze trku slaloma, i navijati ćemo i za njih. Ja sam jako sretna zbog načina kako se jučerašnja trka odvijala za mene. Bilo je puno borbe, a prva trka nije bila nimalo jednostavna, bili su jako teški uslovi. Djevojke sa manjim startnim brojem su imale puno problema. Ipak, ja sam se borila do kraja. Uspjela sam da završim prvu vožnju dosta solidno, a u drugoj vožnji sam stvarno uživala i uspjela sam da napravim jednu dosta dobru vožnju, onakvu kakvoj sam se i nadala cijelo vrijeme. Sve u svemu bio je to jedan sjajan dan za mene", istakla je najbolja bh. skijašica Žana Novaković iz izjavi za SportSport.ba nakon što je u Sočiju ostvari najbolji rezultat za bh. tim.

Upravo će ovaj rezultat iz Sočija biti velika motivacija za Žanu da u nastavku svoje karijere pokuša ostvari još bolje rezultate.

"Ovaj rezultat mi znači puno. Ja sam puno godina uložila u skijanje, u sportu, i sve ovo je prosto iz velike ljubavi prema ovome sportu. Konačno je moj veliki rad i uloženi trud dobio potvrdu, ali nadam se da će mi istovremno dati podstreka za nove uspjehe", kazala je Žana.

Bh. skijašica nije zaboravila ni na svog trenera kojem pripadaju velike zasluge u Žaninom skijaškom razvoju, ali i uspjehu koji je ostvarila.

"Jako je fino kada imate ljude koji vas podržavaju u onome što radite. Ja i Brane nismo imali priliku da sarađujemo puno, ali je uvijek bio tu uz mene. On je jedan od trenera iz mog kluba, uvijek sarađujem sa njim kada sam na Jahorini, išli smo i na zajedničke kampove u Austriju i Sloveniju. Cijelo ovo vrijeme je bio tu uz mene, i jako sam mu zahvalna na tome", rekla je najbolja bh. skijašica.

Olimpijske igre na samom su kraju, a OK BiH uložio je velike napore kako bi olimpijskom timu BiH obezbijedio normalne uslove na ZOI u Sočiju.

"Sve je u ovih 15 dana, koliko smo bili skupa, proteklo okej. Stvarno nemam nijednu zamjerku na ovaj period u kojem smo se družili. Atmosfera je bila pozitivna i stvarno zaslužuju sve pohvale", kazala je Novaković, te se za kraj osvrnula na svoje dalje planove:

"Slijedi povratak kući, a ona učešće na trkama u našem okruženju, ali i u Sloveniji i Austriji, a potom i državno prvenstvo, koje je ove godine mislim na Jahorini, obzirom da je na Bjelašnici bilo prošle godine". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.