Ramona Siebenhofer u Cortini D'Ampezzo stigla do prve pobjede u karijeri

Austrijanka odvezla sjajnu trku

Ramona Siebenhofer u Cortini D'Ampezzo stigla do prve pobjede u karijeri

M. Šljivak

Austrijanka Ramona Siebenhofer pobjednica je spusta koji se vozio danas u italijanskoj Cortini D'Ampezzo.

Do prve pobjede u karijeri austrijska skijašica je došla sa vremenom 1:15.44, te je 40 stotinki bila brža od Slovenke Ilke Štuhec koja je imala ukuno vrijeme 1:15.84.

Odličan dan za Austrijanke potvrdila je Stephanie Venier koja je je osvojila treću poziciju sa zaostatkom od 46 stotinki, a na podijumu se našla tik ispred švicarske skijašice Corinne Suter.

Siebenhofer će tako zauvijek pamtiti ovaj dan kada je stigla do prve pobjede u karijeri u kojoj je dosad imala samo dva podijuma. Prije tri godine je u Lake Louiseu bila treća, a 18. decembra 2018. godine je treća bila i u Val Gardeni.

Vodeća u ukupnom poretku spusta ostala je Austrijanka Nicole Schmidhofer. Ona je danas zauzela 12. mjesto i trenutno ima 246 bodova.

Omaham iza nje je Ilka Štuhec sa 236, dok je današnja pobjednica Siebenhofer na trećoj poziciji sa 220 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi