Red Bull Home Run i SevdahBABY

Nedjeljna snježna zabava na Jahorini:

Red Bull Home Run i SevdahBABY

M. Skaka

Nakon što je usljed nedostatka snijega nekoliko puta pomjeran, veliki spust skijaša i snowboardera – Red Bull Home Run – biće održan na Jahorini u nedjelju 20.3.2015. godine, sa početkom u 16:30. Ovaj događaj, koji je već postao sinonim za savršenu zimsku zabavu, održava se po treći put, a ove godine posjetitelje i takmičare će nakon sportskog dijela zabavljati SevdahBABY.

Staze na Jahorini su prekrivene snijegom i uređene, a uslovi za skijanje dobri. Cijena dnevnih karata je snižena na 22 KM, tako da će se prije trke moći povoljno skijati suncem obasjanim stazama Jahorine. Vremenska prognoza obećava odličan dan za skijanje na olimpijskoj ljepotici, a da posjetioci osim u lijepom danu na planini uživaju i u sportsko-muzičkoj zabavi potrudili su se organizatori Red Bull Home Run spusta za skijaše i bordere.

Trka koja donosi sjajnu cjelodnevnu zabavu na snijegu, ove je godine pomjerana nekoliko puta, da bi se na samom izmaku zime konačno stekli uslovi za njeno održavanje. Na dan kada se smjenjuju zima i proljeće, veliki broj skijaša i snowboardera će na Jahorini učestvovati u masovnom spustu.

Pravila su prilično jednostavna: na samom startu takmičari trebaju pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, a potom se na njima što brže spustiti niz stazu. Pobjednici će biti proglašeni u tri kategorije: najbrži skijaš, najbrži snowboarder i najluđi kostim.

Takmičenje počinje u 16:30h, a nakon proglašenja pobjednika u ciljnoj zoni, kod Kolibe hotela Termag, biće održan after ski party na kojem će se za dobru zabavu pobrinuti Milan Stanković, poznatiji kao SevdahBABY. U Live PA nastupu, za miks pultom će biti SevdahBABY, a sa mikrofonom mu se pridružuje Djixx, glavni ženski vokal sa kojim Milan aktivno sarađuje već šest godina. Na party ispred Kolibe (Termag) pozvani su svi takmičari i posjetioci, a ulaz je besplatan.

OLX je za najbržeg skijaša osigurao vrijednu nagradu – nove Atomic skije. Pobjednike očekuju i druge nagrade: vikend za dvoje u hotelu Termag za najbržeg skijaša, najbržeg snowboardera i takmičara sa najkreativnijim kostimom.

Sve informacije o trci, pravilima i načinu učešća možete naći na www.redbull.ba.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti