Reichelt donio Austriji prvu pobjedu nakon osam godina

Prvi nakon Michaela Walchofera 2006. godine

Reichelt donio Austriji prvu pobjedu nakon osam godina

Nakon punih osam godina austrijski navijači napokon su dočekali slavljeg domaćeg skijaša na legendarnoj stazi u Kitzbuhelu. 

Fantastičnom vožnjom na legendarnom Streifu Hannes Reichelt je stigao do sedme pobjede u karijeri, a druge u spustu. Reichelt je tako postao prvi Austrijanac nakon Michaela Walchofera 2006. godine koji je slavio pobjedu u Kitzbuhelu gdje se pobjeda računa skoro kao olimpijsko zlato. 

Reichelt je slavio u vremenu 2:03.38, drugi je bio Aksel Lund Svindal sa 21 stotinkom zaostatka, dok je na trećem mjestu završio američki veteran Bode Miller sa 0.34 zaostatka. Manje od sekunde zaostatka za pobjednikom imali su još četvrti Adrien Theaux i peti Christof Innerhofer. 

Pobjeda Hannesa Reichelta još više dobiva na težini ako se zna da samo dva sat pred početak takmičenja nije bio siguran hoće li nastupiti zbog velikih bolova u leđima. Na kraju je stisnuo zube i odskijao trku života. 

Vodeći u ukupnom poretku spusta je Aksel Lund Svindal sa 440 bodova, Hannes Reichelt na drugom mjestu ima 360, slijede Patrick Kueng sa 245, Erik Guay 207, Adrien Theux 203...

Kada je u pitanju generalni poretak u Svjetskom kupu lider je i dalje Svindal sa 837 bodova, drugoplasirani je Marcel Hirscher sa 735, zatim slijede Alexis Pinturault sa 556, Felix Neureuther 491, Hannes Reichelt 476...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti