Repriza prošlogodišnjeg fnala

NHL doigravanje

Repriza prošlogodišnjeg fnala

Detroit Red Wingsi i Pittsburgh Penguinsi ponovno će odlučivati o pobjedniku Stanley Cupa!
Nakon što je dan prije Pittsburgh osigurao finale, isto su učinili Red Wingsi u seriji protiv Chicaga.

Aktuelni prvaci i dalje su bez Nicklas Lidstroma, Pavela Dacjuka i Krisa Drapera i veliko je pitanje da li će ova trojka izaći na megdan «pingvinima». S druge strane, Blackhawksi su bili oslabljeni neigranjem Martina Havlata, najboljeg napadača.

Prvih četrdeset minuta prošlo je bez pogodaka, ali daleko od toga da nije bilo prilika. Detroit je poveo preko Clearya (1:0) koji je skrenuo pak nakon udarca Bretta Lebda. Sedam minuta kasnije Kane je izjednačio (1:1) i stvari su bile vraćene na početak.

Do kraja trećeg dijela bilo je još nekoliko prilika sa obje strane, ali nije bilo glova i otišlo se u
produžetak. Detroit je odmah napravio pritisak i onda se ukazao Darren Helm. Nakon gužve mladi igrač Detroita ugurao je pak za veliko slavlje i novo finale (2:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije