Riesch nepobjediva u slalomu
Nijemica je spektakularno odvezla prvu vožnju

"Zlatna lisica" u Maiboru

Riesch nepobjediva u slalomu

Adnan Beganović

Njemačka skijašica, Maria Riesch, pobjednica je današnjeg slaloma u Mariboru. Riesch je još jednom pokazala da je trenutno skijašica broj jedan u tehničkim disciplinama.

Maria Riesch je ubjedljivo slavila u današnjem slalomu u Mariboru. Spektakularnom prvom vožnjom, Maria Riesch, demonstrirala je snagu koja se rijetko viđa u utrkama Svjetskog kupa. Nakon velike prednosti iz prve vožnje, Maria Resch, je drugu vožnju odvezla taktički i na kraju utrke slavila sa ogromnom prednošću od jedne sekunde i petnaest stotinki ispred drugoplasirane Austrijanke Kathrin Zettel.

Trećeplasirana u današnjem slalomu bila je Finkinja, Tanja Poutiainen, sa zaostatkom od sekundu i 77 stotinki za prvoplasiranom Riesch. Najveća favoritkinja za veliki kristalni globus, Amerikanka Lindsey Vonn, je nakon loše prve vožnje i 18. mjesta, uspjela u drugoj vožnji popraviti svoj rezultat i na kraju utrke završiti na odličnom 4. mjestu.

Maribor, slalom:
1. Maria Riesch (Njemačka) 1:29.64
2. Kathrin Zettel (Austrija) +1.15
3. Tanja Poutiainen (Finska) +1.77
4. Anja Paerson (Švedska) +2.04
4. Lindsey Vonn (SAD) +2.04

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti