Rudić 40, Novaković 41. u prvoj kvalifikacionoj utrci

Veleslalom u Schladmingu

Rudić 40, Novaković 41. u prvoj kvalifikacionoj utrci

Završena je prva kvalifikaciona utrka veleslaloma u austrijskom Schladmingu koji se vozi u okviru Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju.

Naš skijaš, Marko Rudić završio je na 40. mjestu. Njegovo vrijeme je bilo 1:16:76 što je za 7.14 sekundi sporije od vodećeg Patricka Brachnera.

 

Naša skijašica, Žana Novaković prvu utrku je završila na 41. poziciji sa vremenom 1:10:18. Njeno vrijeme je za 5.28 sekundi sporije od vremena vodeće, nakon prve trke, Tesse Worley.

 

Treba također napomenuti da su u prvoj kvalifikacionoj vožnji nastupile još tri naše skijašice: Amira Halilović, Kristina Kusmuk i Sumeja Hadžić.

 

67. Halilović Amira 1:16.91 

71. Kusmuk Kristina 1:19.96 

74. Hadžić Sumejja 1:20.80

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.