Ruskinja Akhatova prva u Hochfilzenu

Svjetski kup za biatlonke

Ruskinja Akhatova prva u Hochfilzenu

Adnan Beganović
Teme:

Svijetski kup u biatlonu nastavljen je u austrijskom Hochfilzenu, u utrci na 15. kilometara slavila je Ruskinja Albina Akhatova.

Albina Akhatova je pobjedila na utrci 15. kilometara za biatlonke prije svega zahvaljujući savršenopj preciznosti. Naime, Akhatova nije imala niti jedan promašaj (20/20).

Drugo mjesto zauzela je Rumunjka Eva Tofali, što je najbolji rumunjski rezultat u istoriji Svjetskog kupa, dok je na trećem mjestu završila Ruskinja Svetlana Slepcova što joj je bilo dovoljno da preuzme prvo mjesto u ukupnom poretku ispred Njemice Martine Beck koja je utrku u Hochfilzenu završila na razočaravajućem 14. mjestu.

Hochfilzen, 15 km:
1. Akhatova (Rusija) 50:03.0
2. Tofalvi (Rumunjska) +17.5
3. Slepcova (Rusija) +49.9 (2 promašaja)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije