Ruskinje tri od tri

SK u biatlonu

Ruskinje tri od tri

Teme:

Ruska štafeta u sastavu Jekaterina Jurjeva, Olga Sajzeva, Svetlana Slepcova i Olga Medvedceva ponovo je pokazala da je u ovom trenutku najbolja na svijetu. Nakon Hochfilzena Ruskinje su na 4x6 kilometara slavile i u Oberhofu, a upotrijebile su osam rezervnih metaka i odskijale samo jedan kazneni krug za treći trijumf na trećoj trci sezone.

Drugo mjesto pripalo je Ukrajini koja je zaostala minutu i 10 sekundi zaostatka ( (Pidrušina, sestre Šemerenko, Kvostenko), dok su treće bile Njemice (20 sekundi sporije - Hauswald, Wilhelm, Buchholz, Hitzer).

Norveška nije nastupila zbog bolesti Solveig Rogstad, a koja je mogla pomrsiti račune favoritima no trener Knut Berland na raspolaganju je imao samo tri zdrave biatlonke.

Oberhof, 4x6km:
1.Rusija 1h16:47.76
2.Ukrajina +1:10.2
3.Njemačka +1:31.4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.