Ryoyu Kobayashi uvjerljivo najbolji u Willingenu
(Foto: EPA)

Čudesni Japanac stigao do 11. pobjede u sezoni

Ryoyu Kobayashi uvjerljivo najbolji u Willingenu

Midhat Šljivak

Ryoyu Kobayashi pobjednik je skijaških skokova koji su se danas održali u njemačkom Willingenu.

Nakon što je jučer slavio domaći takmičar Karl Geiger, danas je japanski skakač Ryoyu Kobayashi potpuno pomeo konkurenciju i došao je do nove pobjede u Svjetskom kupu.

Uvjerljiv je bio Kobayashi danas. Imao je skokove od 146 i 144 metra, te je osvojio čak 274.4 boda, te je daleko iza sebe ostavio Nijemca Markusa Eisenbichlera (252.8).

Treće mjestu u Willingenu osvojio je Poljak Piotr Zyla (250.0), a podbacio je Kamil Stoch, koji je na završio tek na sedmom mjestu. Jučerašnji pobjednik Karl Geiger je završio kao šesti.

Kobayashiju je ovo 11. pobjeda ove sezone i postao je šesti takmičar u historiji koji je skupio taj broj pobjeda u jednoj sezoni. Ovo je bila zadnja skakaonica prije Svjetskog prvenstva u Seefeldu i završila je odlično po Japanca.

On je sada gotovo 500 bodova ispred Kamila Stocha u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Kobayashi je skupio 1620 bodova, dok Kamil Stoch ima 1145.

Poljaku se opasno približava Austrijanac Stefan Kraft koji je sada na 1017 bodova, ali čini se kako je pobjednik Svjetskog kupa za ovu godinu već poznat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi