Schild nastavila dominirati u slalomu

Mali kristalni globus za Austrijanku

Schild nastavila dominirati u slalomu

O. Lekić

Austrijanka Marlies Schild pobijedila je na pretposljednjem slalomu sezone u češkom centru Špindlerov mlin i tako osigurala mali Kristalni globus u toj disciplini.

Schild je do šeste ovosezonske pobjede u Svjetskom kupu došla ispred sunarodnjakinje Kathrin Zettel i Slovenke Tine Maze.

Njemica Maria Riesch, vodeća u generalnom plasmanu Svjetskog kupa, nije završila utrku, dok je njena jedina konkurentkinja Lindsey Vonn iz Sjedinjenih Država bila 16. Ipak, to Amerikanki nije bilo dovoljno da prestigne Riesch u borbi za veliki Kristalni globus, ali je smanjila njenu prednost na samo 23 boda.

Svjetski kup nastavlja se u srijedu, kada će biti održan posljednji spust sezone, a potom su za naredne dane zakazani superveleslalom, slalom i veleslalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.