Schlierenzauer najbolji u Engelbergu
Gregor Schlierenzauer

Skijaški skokovi

Schlierenzauer najbolji u Engelbergu

Gregor Schlierenzauer iz Austrije pobijedio je danas u švajcarskom Engelbergu u takmičenju Svjetskog kupa skijaša skakača.

Ukupno osvojio je 264,1 bod. I u prvoj i drugoj seriji skočio je 133,5 metara što mu je bilo dovolno za slavlje i 13 pobjedu u Svjetskom kupu.

Drugi je bio Wolfganga Loitzla, takođe, Austrijanac koji je osvojio 262,4 boda. Na pobjedničkom postolju kao trećeplasirani našao se domaći takmičar, Švajcarac Simon Ammann. On je sakupio 260 bodova.

Vodeći u poretku Svjetskog kupa je Ammann sa 585 bodova, drugi je Schlierenzauera sa 510, dok je treći Loitzl 359...

Bilo je ovo sedmo ovosezonsko takmičenje u Svjetskom kupu, a posljednje pred popularnu novogodišnju turneju «Četiri skakaonice» koja počinje u Oberstdorfu 28. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti