Schlierenzauer propušta dio turneje
Gregor Schlierenzauer

Zbog ovrede otpali nastupi u Njemačkoj

Schlierenzauer propušta dio turneje

M. Maksimović

Austrijanac Gregor Schlierenzauer zbog povrede ligamenata desnog koljena neće nastupiti na prva dva takmičenja Novogodišnje turneje, odnosno neće nastupiti na njemačkom dijelu turneje u Oberstdorfu (29.decembra) i Garmisch-Partenkirchenu (1.januara).

Schlierenzauer ove sezone ima problema sa formom, trenutačno je 22.u ukupnom poretku, a neugodnu povredu je zaradio na jednom od treninga prije desetak dana.

''Ubrzavajući oporavak sada ne bi bilo produktivno'', izjavio je Schlierenzauer, koji je izrazio ambiciju potpuno spreman pojaviti se na Svjetskom prvenstvu, koje će se od 25.februara do 3.marta održati u Oslu u Norveškoj.

Schlierenzauer je bio pobjednik Svjetskog kupa u sezoni 2008./2009., a ukupno ima 32 pobjede. U svojoj bogatoj kolekciji ima ekipno zlato i dvije bronce iz Vancouvera, dva timska naslova svjetskih prvaka (2007. u Sapporu i 2009. u Libercu), svjetsko srebro iz Liberca, naslov svjetskog prvaka u letenju 2008. u Oberstdorfu i svjetsko srebro u letenju s Planice (2010.) te još dva timska naslova svjetskih prvaka u letenju (2008. u Oberstdorfu i 2010. u Planici.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.