Schlierenzauer  propušta Novogodišnju turneju

Fokusirat će se na Svjetsko prvenstvo

Schlierenzauer propušta Novogodišnju turneju

E. Škorić

Austrijski ski skakač Gregor Schlierenzauer propustit će ovogodišnju turneju Četiri skakaonice.

Od 29. decembra ove godine do 6. januara naredne održat će se u Oberstdorfu, Garmisch-Partenkirchenu, Insbrucku i Bischofshofenu turneja i jedno od najpoznatijih takmičenja u skijaškim skokovima.

Schlierenzauer je odlučio da nakon Svjetskog kupa pauzira i Četiri skakaonice, kako bi se skoncentrisao na Svjetsko prvenstvo koje je na programu od 20. februara do 3. marta naredne godine.

Austrijanac je već dva puta trijumfovao na Novogodišnjoj turneji, 2012. i 2013. godie, ali sada nije baš u zavidnoj formi i u toku ove sezone samo se jednom uspio kvalifikovati u drugu rundu.

S 53 pobjede je i dalje u Svjetskom kupu najuspješniji skakač u historiji takmičenja, a posljednji trijumf zabilježio je prije četiri godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi