Schlierenzaueru trijumf u Trondheimu
Gregor Schlierenzauer

Svjetski kup skijaša skakaća

Schlierenzaueru trijumf u Trondheimu

Gregor Schlierenzauer iz Austrije pobjednik je današnjeg takmičenja Svjetskog kupa skakača u Trondheimu. U prvoj seriji «letio» je 140 metara, a u drugoj pet metara manje. U ukupnom zbiru osvojio je 285,7 bodova, što mu je bilo dovoljno za prvo mjesto.  

Drugi je bio Finac Ville Larinto sa 278,9 bodova. Treći mjesto pripalo je Anders Jacobsenu iz Norveške. Zanimljivo, on je napravio veliki skok u drugoj seriji, jer je nakon prve bio desetoplasirani.

U Trondheimu će sutra biti održano i drugo takmičenja skijaša skakaća, a vodeći u Svjetskom kupu je Schlierenzauer sa 160 bodova. Slijede Simon Ammann (Švajcarska) 145 bodova, Ville Larinto (Finska) 109, Wolfgang Loitzl (Austrija) 109, Anders Bardal (Norveška) 95...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti