Schonfelder prekida karijeru

Skijanje

Schonfelder prekida karijeru

A. Beganović

Austrijski skijaš, Rainer Schonfelder, izjavio je za austrijske medije da zbog bolova u koljenu prekida karijeru.

Reiner Schonfelder je povredu koljena zaradio na prvoj utrci sezone u Soldenu i nakon toga je bio primoran otkazivati brže utrke i voziti samo slalom gdje je kontrola skija lakša.

Međutim, Schonfelder je u posljednje vrijeme imao strašne bolove poslije svake utrke da je bio primoran reći "zbogom" skijanju na neodređeno vrijeme.
U dogovoru sa svojim doktorskim timom, Schonfelder, će u narednom periodu obaviti dodatne pretrage i krenuti na rehabilitaciju.

Austrijski skijaš je izjavio da mu skijanje već nedostaje jer nikad nije imao dužu pauzu od deset dana, ali da je jedino riješenje za njegovu karijeru stopirati trenutno sve aktivnosti i učiniti sve da se što prije oporavi.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije