Šezdesetdvogodišnji Sarajlija osvojio Antarktik

Novi uspjeha za Naima Logića

Šezdesetdvogodišnji Sarajlija osvojio Antarktik

Edmir Škorić

Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine čestitao je Naimu Logiću na nedavnom uspjehu.

Ispred Svjetskog saveza dijaspore BiH je čestitku Logiću, koji je osvojio vrh Antarktika, Mount Vinson (4892m), uputio Hasan Šehović, predsjednik SSDBiH.

“Niti naši zemljaci u domovini, niti mi zvani bh. dijaspora nismo mogli biti obradovani ljepšom novogodišnjom čestitkom od ove koju ste nam odaslali s tjemena Antarktika 7. januara ove godine. Takvu sem Vas, za vrijeme duga i časna postojanja naše Bosne i Hercegovine, prije Vas nije niko ispisao. Mada je to samo Vaš lični uspjeh sazdan od hrabrosti, samoodricanja i zaljubljenosti u doticanje neba sa vrhova svih kontinenata, svaki naš čovjek je doživio kao sopstveni. Hvala vam na tom dragocjenom osjećanju.  Ponosni na Vas, istinskog bh. besmrtnika, čestitamo i pozdravljamo Vas s divljenjem i željom za ostvarenje svih Vaših alpinističkih i životnih snova”, poručili su iz Svjetskog saveza dijaspore BiH.

Logić je 62-godišnji veteran bosanskohercegovačkog alpinizma, koji se prije Antarktika popeo na osam tjemena na šest drugih kontinenata i na svakom je u vječan led zabio bh. zastavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.