Shiffrin pobijedila u disciplini Super G, Vonn izletila sa staze

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju

Shiffrin pobijedila u disciplini Super G, Vonn izletila sa staze

Američka skijašica Mikaela Shiffrin osvojila je zlato u Super G-iju na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj. 

Ona je danas bila najbolja ispred Italijanske Sofije Goggije koja je na kraju zaostajala samo 0,02 stotinke, dok je bronzanu medalju osvojila švicarska skijašica Corinne Suter. Ovo je bila četvrta zlatna medalja za Amerikanku na svjetskim prvenstvima, a prva u brzim disciplinama.

Treba reći i to da je njena sunarodnjakinja Lindsey Vonn, pobjednica 82 trke Svjetskog kupa, neslavno završila svoj nastup jer je izletila sa staze pri velikoj brzini iako je do tada vozila vrlo dobro.

Srećom, Vonn se odmah pridigla te je odskijala do cilja i zaradila aplauz publike koja je prije toga bila vrlo zabrinuta.

Podsjetimo da će se 34-godišnja Vonn poslije ovog Svjetskog prvenstva oprostiti od skijanja zbog silnih problema sa povredama koljena koje je imala.

Dodajmo i to da je danas najveći peh bila njemačka skijašica Viktoria Rebensburg koja je ostala bez medalje jer je za trećeplasiranom Suter zaostajala samo dvije stotinke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi