Shiffrin ponovo pomela konkurenciju u slalomu, Mayeru pobjeda u Super G-u

Amerikanka nastavila sa dominacijom

Shiffrin ponovo pomela konkurenciju u slalomu, Mayeru pobjeda u Super G-u

S. Pašalić

Mikaela Shiffrin je danas slavila u utrci slaloma u Killingtonu u okviru Svjetskog kupa.

Nezaustavljiva Amerikanka je ponovo potvrdila svoju dominaciju i ostavila je iza sebe drugoplasiranu Slovakinju Petru Vlahovu čak 2.29 sekundi, a trećeplasiranu Šveđanku Annu-Swenn-Larsson za 2.73 sekundi.

Bila je ovo i druga pobjeda za Shiffrin ove sezone u slalomu koja sada ima 200 bodova, dok je Larsson na drugom mjestu sa 110, a Norvežanka Nina Haver-Loeseth je treća sa 90 bodova.

Shiffrin je vodeća i u ukupnom poretku gdje ima 340 bodova, Švicarka Michelle Gisin ima 148, a Vlhova na trećem mjestu ima 138 bodova.

U muškoj konkurenciji je danas vožen Super G, a na kraju je slavio Austrijanac Matthias Mayer sa vremenom 1:31:40, dok je na drugom mjestu završio Dominik Paris sa zaostatkom +0.40, a  treći je bio Mauro Caviezel sa zaostatkom +0.49 .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti