Shiffrin slavila i u Kranjskoj Gori

Amerikanka nezaustavljiva

Shiffrin slavila i u Kranjskoj Gori

E. Škorić, foto: EPA

Američka skijašica Mikaela Shiffrin ostvarila je pobjedu u Kranjskoj Gori.

Shiffrin je u trci slaloma stigla do devete ovosezonske pobjede i ukupno 40. u karijeri, a iza sebe je ostavila Šveđanku Fridu Hansdotter koja je imala sekundu i 64 stotinke zaostatka.

Treće mjesto s vremenom 53.04 zauzela je Švicarka Wendy Holdener, akoja je imala dvije sekunde i 18 stotinki prednosti u odnosu na Slovenku Petru Vlhovu.

Inače, Shiffrin je već nakon prve vožnje imala nedostižnu prednost, nije dozvolila pogrešku u drugoj vožnji i na kraju se našla na prvoj poziciji.

Dvadesetdvogodišnja Amerikanka je povećala vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa na 721 bod pred drugoplasiranom Holdener, dok je u poretku slalomašica 235 bodova ispred Vlhove.

Sljedeća utkra Svjetskog kupa na programu je za dva dana kada će se u austrijskom Flachau voziti slalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi