Shiffrin slavila u Courchevelu
EPA

Treća pobjeda

Shiffrin slavila u Courchevelu

E. Ganibegović

Američka skijašica Mikaela Shiffrin slavila je u veleslalomu u Chourchevelu, što je njena treća pobjeda u Svjetskom kupu ove sezone.

Već u prvoj vožnji Shiffrin je napravila osvjetljivu prednost, pa je tako završila prva i iza sebe ostavila Tessu Worley i Manuelu Molgg.

Amerikanka je tako stigla do svoje 34. pobjede u Svjetskom kupu u karijeri, ali tek pete u veleslalomu. Ona brani Veliki kristalni globus, a trenutno je liderka, poslije trijumfa u spustu i slalomu.

Shiffrin ima 621. bod, ispred Njemice Viktorije Rebensburg sa 426 i Tine Weirather iz Lihtenštajna sa 430. U poretku veleslaloma Amerikanka ima 11 bodova više od Njemice, dok sa na trećem mjestu nalazi Worley sa 25 bodova zaostatka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi