Shiffrin: U Soči sam došla da napravim čudo

Mlada američka skijašica ostvarila novi podvig

Shiffrin: U Soči sam došla da napravim čudo

Američka skijašica Mikaela Shiffrin postala je sa 18 godina najmlađa osvajačica zlata u slalomu u historiji Olimpijskih igara. 

Nakon prvog slalomskog zlata za SAD nakon 42 godine mlada Shiffrin nije krila zadovoljstvo. Istakla je da je u Soči došla rasterećeno i da je to vjerovatno glavni razlog zašto je skijala odlično. 

"Igre u Sočiju za mene su bile nevjerovatne, ovo je sjajno iskustvo. Dio svoje medalje dugujem i šampionki u umetničkom klizanju, prosto je lebdjela i inspirisala me je", blistala je od sreće Mikaela nakon osvojenog zlata.

"Na stazi sam se osjećala slobodno – slobodno da pravim greške i da ih ispravljam. Čuda se ne događaju nasumično, svako je gospodar svoje sudbine, a ja sam ovdje došla da bih napravila svoje čudo", izjavila je Amerikanka. 

"Nisam osjećala kao da moram da ispunim neka očekivanja, samo sam željela da skijam brzo. Svaki korak koji sam činila do sada doveo me je do ovog trenutka. Želim da promijenim skijanje, želim da napravim šou, to je ono što skijanje čini uzbudljivim", dodala je Shiffrin. 

Iako će tek 19. marta napuniti 19 godina, Mikaela Shiffrin je već dosegla najveće slalomske visine. Prošle godine je u austrijskom Schladmingu postala svjetska prvakinja, dok je ove sezone pored olimpijskog zlata već osigurala i Mali kristalni globus u slalomu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.