Shild stala na skije
Shild se oporavila

Nakon teže povrede

Shild stala na skije

Austrijska skijašica Marlies Schild, nakon teškog preloma noge i dužeg oporavka vratila se na skije.

Dvostruka osvajačica maloga Kristalnog globusa u slalomu u srijedu naveče obavila je prvi trening nakon pauze od čak devet mjeseci.

Simbolika je da je Schild na glečeru Rettenbach u blizini Söldena, na istoj stazi na kojoj je stradala na treningu veleslaloma, imala prvi susret sa skijama i snijegom.

“Nije bilo nikakve nelagode. Jednostavno, dolazak na stazu me čini vrlo pozitivnim za sljedeće korake. Moram se pripremiti za novu sezonu  Svjetskog kupa, a posebno Olimpijske igre u Vancouveru koje su veliki izazov”, istakla je 28-godišnja Austrijanka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.