Sjajni Kobayashi slavio i u Garmischu

Novogodišnja turneja Četiri skakaonice

Sjajni Kobayashi slavio i u Garmischu

Japanski skijaš-skakač Ryoyu Kobayashi ostvario je danas još jednu pobjedu u Novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice.

Tradicionalna turneja je došla do polovine, a Japanac je ostao stopostotan. Nakon što je slavio prije nekoliko dana u Oberstdorfu, danas je trijumfovao i u Garmisch-Partenkirchenu i na taj način povećao prednost u ukupnom poretku.

On je danas slavio sa skokovima od 136,5 i 133 metra, odnosno sa 266,6 bodova što mu je bilo dovoljno da završi ispred Markusa Eisenbichlera i Dawida Kubackija.

U ukupnom poretku Četiri skakaonice Kobayashi je lider sa 548,9 bodova, dok je drugi Eisenbichler sa 546,6, a treći Kubacki sa 526 bodova.

Novogodišnja turneja se nastavlja već u petak u Innsbrucku, a bit će zaključena u nedjelju kada će skijaši skakati u Bischofshofenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi