Sjajnim spustom Svindal povećao prednost na Hirscherom

Svjetski kup za skijaše u Bormiju

Sjajnim spustom Svindal povećao prednost na Hirscherom

Aksel Lund Svindal pobjedom u slalomskoj utrci koja je održana danas u Bormiju u dodatno je povećao svoju prednost u okviru generalnog poretka Svjetskog kupa za skijaše za ovu sezonu.

Norvežanin je sjajnom vožnjom, uz koju sitniju grešku, na kraju ipak bio najbrži, a popularnu stazu Stelvio dugu 2960 metara odvezao je za 1:54.08. 

Iza njega na drugom mjestu završio je Austrijanac Hannes Reichelt (1:54.47), dok je treći bio kanadski skijaš Erik Guay (1:54.59).

Današnjom pobjedom norveški skijaš povećao je svoju prednost u takmičenju spusta u odnosu na svoje protivnike, baš kao i u generalnom proteku Svjetskog kupa u odnosu na svog prvog pratioca Marcela Hirschera, koji inače rijetko vozi spust, a danas ga nije bilo među spustašima.

>>>OVDJE<<< možete pogledati sve rezultate današnjeg takmičenja Svjetskog kupa za skijašice koje je održano u italijanskom Bormiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti