Ski reprezentacija Austrije u problemima

Povrede učinile svoje

Ski reprezentacija Austrije u problemima

Adnan Beganović

Skijašku reprezentaciju Austrije ove sezone prate nevjerovatni pehovi. Brojni muški i ženski članovi austrijske reprezentacije zbog povreda neće nastupati na predstojećem Svjetskom prvestvu.

Najnoviji na listi povrijeđenih austrijskih skijaških reprezentativaca su Klaus Kroll i Maria Holaus koji će zbog povreda odsustvovati tri do šest sedmica.

Klaus Kroll je na treningu spusta na Laubehornu doživio težek pad uslijed kojeg je slomio tri kosti u ruci, te će zbog toga pauzirati šest sedmica, dok je Maria Holaus zbog konstantnih bolova u koljenu primorana na pauzu od tri sedmice.

Podsjetimo, lavinu povreda u austrijskoj skijaškoj reprezentaciji pokrenula je jedna od najboljih svjetskih skijašica, Marlies Schild, koja je na treningu veleslaloma pred sam početak sezone slomila tibiju i fibulu lijeve potkoljenice. Nakon Schild povredu je zaradila Nicole Hosp, koja je na treningu u Zagrebu potrgala ligamente lijevog koljena, dok je Raineru Schonfelderu "Sljeme" samo pokazalo da se sa povredom koju vuče već duže vrijeme ne treba šaliti.

Hans Grugger je na Evropskom kupu u Wengenu, u pokušaju povratka skijanju, obnovio povredu križnih ligamenata desnog koljena, a 25- godišnja Christine Sponringje zbog brojnih operacija je odlučila završiti karijeru.

Lista povrijeđenih austrijskih skijaša i skijašica:
Marlies Schild - slomljena tibija i fibula lijeve potkoljenice
Nicole Hosp - slomljeni ligamenti lijevog koljena
Rainer Schönfelder - ozljeda lijeve potkoljenica
Hans Grugger - obnova ozljede križnih ligamenata i meniskusa desnog koljena
Christine Sponring - prekid karijere zbog učestalih teških povreda
Klaus Kröll - slomljene tri kosti u ruci
Maria Hollaus - konstantni bolovi u koljenu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.