Skijanje prsnim stilom

Uspjesi ili ne, pitanje je sad

Skijanje prsnim stilom

Bosna i Hercegovina zemlja je koja se može pohvaliti zimskom olimpijadom i prelijepim olimpijskim planinama, ali je istovremeno zemlja koja se ne može pohvaliti vrhunskim skijašima.

Zimske olimpijske igre, koje se ovih dana održavaju u Vancouveru, lijepo potvrđuju ono što svi već odavno znamo: Zimski sportovi u Bosni i Hercegovini gotovo da ne postoje.

Bh. takmičarka Tanja Karišik ostvarila je rezultate "za pamćenje" u Vancouveru, ali će se sigurno više pamtiti izjave njenog trenera Tomislava Lopatića, koji je zadovoljan Tanjinim posljednjim mjestom u biatlonu!?

"Tanja je imala zaostatak od nekih pet minuta za vodećom, što je svrstalo pri dnu ljestvice. Ovo su Olimpijske igre gdje su se skupili najbolji, a naša osamnaestogodišnja Tanja je najmlađa takmičarka, i mogu reći da će u sljedeću trku ući mnogo spremnija sa boljim plasmanom", kaže trener Lopatić. koji je našao sebi mjesto u brojnoj bh. delegaciji koja pohodi Vancouver.

Obrnuto proporcionalno


Inače, bh. delegacija u Kanadi vjerovatno je jedina koja ima duplo veći broj trenera, članova predsjedništva i kojekakvih komisija i koga sve ne, nego samih takmičara. Lopatić ustvari ne brani Tanju, brani sebe.

A kako se može "odbraniti" sportistkinja koja je osvojila POSLJEDNJE mjesto? Da li je bila "umorna", kako kaže Lopatić? Ako jeste, zašto je išla na Olimpijadu?

Nakon toga, Karišik je u utrci 10 kilometara slobodnim stilom zauzela mnogo bolje, 72. mjesto, ali barem nije bila zadnja.

Ko je ovdje lud?


Katastrofalni rezultati naših predstavnika na olimpijadama vjerovatno ne bi imali toliko odjeka da "mudro" članovi Olimpijskog komiteta ne žele te rezultate javnosti prikazati kao uspjehe. Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine nije strano da u javnosti predstavlja rezultate sa pojedinih takmičenja kao uspjehe. Sjetimo se samo Mediteranskih igara iz jula prošle godine kada su nas pokušali uvjeriti kako smo u Pescari napravili "istorijski uspjeh", a u realnosti smo bili u rangu San Marina i Malte.

Zaista, ne možemo a da se ne zapitamo ko koga ovdje želi napraviti ludim? Da li Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, na čelu sa troglavnim Predsjedništvom u sastavu Izet Rađo, Marjan Kvesić i Siniša Kisić, zaista misli da u ovoj zemlji žive glupi ljudi kojima je lako podvaliti priču i uvjeriti ih da je neuspjeh ustvari uspjeh, ili je situacija obrnuta, pa možda oni zaista misle da su ovi rezultati uspješni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti