Skijaške legende zasadili olimpijska drva
"Radna" večer legendi u Sarajevu

Počela proslava 25-godišnjice ZOI u Sarajevu

Skijaške legende zasadili olimpijska drva

Svjetske skijaške legende, koje su danas u popodnevnim satima stigle u Sarajevo, večeras su ispred Olimpijske ljepotice Zetre zasadili olimpijske sadnice, te tako ozvanišili početak prve faze obilježavanja 25-te godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine.

Ondje gdje je „svoju” sadnicu prije nekoliko godina zasadio Jure Košir, večeras su isto uradili Matea Svet, Bill Johnson, Jure Franko, Lasse Kjus, Hans Enn, Hans Knauss...

Mnogi od onih koji su bili dio spektakla 1984. godine, ne skrivajući emocije pričali su o Sarajevu, nekad i sad...

„Presretana sam što sam ponovo u Sarajevu i što sam dio spektakla koji će se na simboličan način odužiti ovom gradu za ono što nam je podario prije 24 godine. Ovo je najmanje što možemo učiniti za Sarajevo i nadam se da ću ponovo osjetiti onaj stari, dobri sarajevski olimpijski duh“, rekla je Matea Svet.

Jedini osvajač medalje za bivšu Jugoslaviju, 1984. godine bio je Jure Franko. Stoga mu je Sarajevo kao drugi dom...

„Moram priznati da mi je ovdje čak i ljepše nego kod kuće, jer u Sarajevu se mogu maksimalno opustiti“, našalio se Franko, dodavši:

„Često sam u Sarajevo, ali uvijek mi se probude nove emocije. Tako je i sada. Sjećam se da je 1984. godine bilo mnogo problema oko organizacije takmičenja. Simbolično, evo i sada organizatori imaju problema sa snijegom. Valjda će pasti u subotu naveče, kao i 1984. godine.“

Podsjetimo, zbog loših vremenskih uslova, odnosno manjka snijega, utrka manifestacija „Ski Legends Hit Challenge“ koja se trebala odražti sutra na Bjelašnici odgođena je za nedjelju, pa će ski legende svoj boravak u bh. prijestolnici produžiti do nedjelje. Za danas u 11 sati planiran je prijem u Predsjedništvu BiH, potom šetnja starim dijelom grada gdje će u 14 sati posjetiti stare zanatske radnje na Baščaršiji, a u 16 sati u Olimpijskoj dvorani «Zetra» biće održana revijalna nogometna utakmica timova Blažević vs Košir. Ulaz na utakmicu je otvoren za sve zainteresovane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.