Šesti slalom sezone i šesti pobjednik, nisu ni ovaj put izostala iznenađenja
FOTO: EPA

Ludnica pod reflektorima Schlamdinga

Šesti slalom sezone i šesti pobjednik, nisu ni ovaj put izostala iznenađenja

H. Zilić

Najbolji skijaši svijeta vozili su šesti slalom sezone u okviru Svjetskog kupa.

Utrka je vožena na legendarnoj stazi u Schlamdingu pod reflektorima, a noć je obilježio njemački skijaši Linus Strasser koji je slavio u vremenu 1:46.00.

Strasser je tako postao šesti pobjednik u šest voženih slaloma ove sezone i ova sezona će defnitivno ostati upamćena po mnogim uzbuđenjima, senzacijama i rezultatima.

Do podijuma je sa startnim brojem 34. došao 21-godišnji Norvežanin Atle Lie Mcgrath s vremenom 1:46.03, a podijum je kompletirao Austrijanac Manuel Feller sa zaostatkom +0.30 i to na kakav način. Feller je nakon prve vožnje bio na 28,. mejstu, a onda je maestralnim slalomom u drugoj vožnji stigao do podijuma i dodao još jedan začin na ovu nevjerovatnu slalomsku sezonu.

Utrka u Schlamdingu bila je i posljednja za skijaše pred Olimpijske igre u Pekingu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi