Slalomske utrke iz Zagreba premještene u Bormio

Nakon otkazivanja Snježne kraljice

Slalomske utrke iz Zagreba premještene u Bormio

Nakon što je zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj otkazano takmičenje Svjetskog kupa u alpskim disciplinama koje se trebalo održati na Sljemenu, slalomske utrke popularne Snježne kraljice odlukom FIS-a premještene su u Bormio.

Upravo u Bormiju bi danas najbolji svjetski skijaši trebali voziti utrke spusta u okviru Svjetskom kupa, ali za razliku od Zagreba gdje je nedostajalo snijega, u Bormiju ima snijega, i to i više nego što treba.

Utrka ženskog slaloma biće vožena 5., a muškog 6. januara.

U italijanskom ski-centru danas cijeli pada snijeg koji smanjuje vidljivost na stazi, tako da je za sada upitno takmičenje koje je trebalo početi u 11:45, pomjereno je za 12:15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti