Slavio Lizeroux, Kostelić ostao prvi
Kostelić sjajan u drugoj vožnji slaloma

Slalom u Kranjskoj Gori

Slavio Lizeroux, Kostelić ostao prvi

Ivica Kostelić ostao je prvi u ukupnom poretku Svjetskog kupa i nakon današnjeg slaloma u Kranjskog Gori.

Hrvatski skijaš osvojio je 11. mjesto (imao najbolje vrijeme druge vožnje) pa je na taj način sačuvao tri boda prednosti u odnosu na Benjamina Raicha koji je doskijao na 4. poziciju.

Najbolji u Sloveniji bio je Francuz Julien Lizeroux, koji je iza sebe ostavio vodećeg iz prve vožnje, Giuliana Razzolija, dok je treće mjesto pripalo nakon dugo vremena Nijemcu Felixu Neureutheru.

Kostelić je nakon prve vožnje bio na 25. mjestu i nisu mu davane velike šanse da zadrži prvo mjesto. No, slično kao u jučerašnjem veleslalomu, Ivica je bio briljantan u drugom nastupu, krenuo je od početka “na glavu” što mu se isplatilo.

Kranjska Gora, slalom
1. Julien Lizeroux (Francuska) 1:40.11, Giuliano Razzoli (Italija) +0.34, Felix Neureuther (Njemačka) +0.56, Benjamin Raich (Austrija) +0.60, Mario Matt (Austrija) +0.62, Mattias Hargin (Švedska) +0.69, Manfred Pranger (Austrija) +0.69, Marcel Hirscher (Austrija) +0.77, Andre Myhrer (Švedska), Bernard Vajdič (Slovenija) +0.83…


Ukupni poredak Svjetskog kupa
1. Ivica Kostelić (Hrvatska) 837 bodova, Benjamin Raich (Austrija) 835, Jean Baptiste-Grange (Francuska) 777, Aksel Lund Svindal (Norveška) 751, Didier Cuche (Švajcarska) 727, Carlo Janka (Švajcarska) 635…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.