Slavlje Francuskinje Aubert
Sandrine Aubert slavila u posljednjem slalomu sezone

Slalom u Areu

Slavlje Francuskinje Aubert

Francuska skijašica Sandrine Aubert slavila je u pobjednjem slalomu sezone koji je završen u švedskom Areu.
Bila je ovo druga pobjeda u karijeri za Aubert koja se sa vremenom 1.49.23 popela na najviši stepenik pobjedničkog postolja.
Druga sa samo šest stotinki zaostatka bila je Njemica Fanny Chmelar, dok su treće mjesto podijelile vodeća nakon prve vožnje Čehinja Šarka Zahrobska i Šveđanka Therese Borssen koje su imale 23 stotinke sporije vrijeme.

Mali kristalni globus u slalomu je još ranije osigurala Njemica Maria Riesch, koja je u Areu bila peta, dok je Amerikanka Lindsey Vonn već nakon spusta u srijedu osigurala ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.