Slavlje Hirschera u Schladmingu
.Marcel Hirscher

Austrijanac odgovorio pobjedom

Slavlje Hirschera u Schladmingu

M. Maksimović

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je noćnog slaloma koji se vozio u Schladmingu. Hirscher je do devete pobjede u karijeri, pete slalomske, četvrte ove sezone stigao ispred Talijana Stefana Grossa i još Austrijanca, Marija Matta.

Talijan je zaostao 22 stotinke, dok je dvostruki pobjednik na ovoj stazi Mario Matt bio sporiji za 29 stotinki. Ivica Kostelić je ovaj put ostao bez postolja, njegov zaostatak je iznosio na kraju 30 stotinki.

Gledajući rezultate slaloma u Schladmingu, može se reći sa da je Hirscher najveći dio posla obavio u prvoj vožnji. Nakon svega što se dešavalo u posljednjih nekoliko dana, Marcel je pred velikim brojem svojih navijača odradio odličnu prvu vožnju. Iskoristio je startni broj jedan te je stvorio 75 stotinki prednosti ispred Matta, dok je Fritz Dopfer kasnio 85, a četvrti Myhrer 86 stotinki.

Kostelić je bio na šestom mjestu (+1.18), a njegovo pojavljivanje u startnoj kućici je dočekano za zvižducima. Pobjednik Kitzbühela Cristian Deville nije završio prvu utrku, dok je diskvalifikovan Felix Neureuther.

Na poprililčno potrošenoj stazi, svojih pet minuta u drugoj vožnji je iskoristio Japanac Naoki Yuasa koji je bio 14.nakon prve vožnje.Yuasa je sa svojim vremenom 1:43.51 na kraju ostao bez postolja za 21 stotinku. Dugo je bio vodeći, završio je kao peti. Japanca je sa prvog mjesta pomakao Talijan Stefano Gross koji je ostao na postolju iako je ispred sebe imao šest skijaša.

Byggmark, Myhrer i Dopfer su platili danak na teškoj stazi, a Hirscher se dokopao pobjede i pored par manjih grešaka na stazi. Gross je ostao drugi (+0.22), Matt je završio treći (+0.29).


Rezultati slaloma:
1.Marcel Hirscher (Aut) 1:43.01
2.Stefano Gross (Ita) +0.22
3.Mario Matt (Aut) +0.29
4.Ivica Kostelić (Hrv) +0.30
5.Naoki Yuasa (Jap) +0.50
6.Ted Ligety (SAD) +0.96
7.Jens Byggmark (Šve) +1.03
8.Reinfried Herbst (Aut) +1.26
9.Benjamin Raich (Aut) +1.28
9.Andre Myhrer (Šve) +1.28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti