Slavlje Neunerove i Ferryja
Svih deset pogodaka ne garantuje pobjedu

U nastavku takmičenja na Pokljuki

Slavlje Neunerove i Ferryja

M. Maksimović

Drugog dana takmičenja na Pokljuki, biatlonci su odradili sprint na 10 kilometara, biatlonke su pred sobom imale stazu na 7.5 kilometara.U ženskoj konkurenciji, pobjedu je odnijela Magdalena Neuner, dvostruka zlatna iz Vancouvera i aktuelna pobjednica Svjetskog kupa. U konkurenciji
biatlonaca prvi je ciljem prošao Björn Ferry.

Magdalena Neuner je do trijumfa danas došla iako je imala dva promašaja.Dva kaznena kruga je odradila vrlo brzo tako je da na kraju u cilju čak imala prednost od 11 sekundi ispred drugoplasirane Anastasiye Kuzmine.Slovakinja je imala samo jedan promašaj.Treće mjesto su podijelile Kaisa Mäkäräinen i Olga Zaitseva. Finkinja je imala jedan promašaj, Ruskinja niti jedan, ali su obe na kraju zaostale po 17 sekundi.

Olimpijski pobjednik u pursuitu iz Vancouvera, Björn Ferry nije imao problema kao Neunerova, pogodio je svih deset meta i na kraju je iza sebe ostavio zemljaka Tarjei Boea na pet sekundi zaostatka.Boe je imao jedan promašaj za razliku od Michaela Greisa koji je kao i Ferry utrku završio bez promašaja ali sa zaostatkom od 8.7 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.