Šljivić bez plasmana u Innsbrucku

Šljivić bez plasmana u Innsbrucku

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački alpski skijaš Marko Šljivić ostao je bez plasmana na Prvim zimskim  olimpijskim igrama mladih u Innsbrucku.

Član Skijaškog kluba Jahorina s Pala nije uspio završiti prvu vožnju olimpijskog veleslaloma. Zlatnu medalju osvojio je Austrijanac Marco Shcwarz, srebro Italijan Hannes Zingerle (+40 stotiniki), a bronzu Šviicarac Sando Simonet (+63).

Mladi bh. olimpijci danas završavaju učešće na takmičenju nastupom Gorana Košarca u skijaškom trčanju u disciplini sprint slobodnim stilom.

U dosadašnjim nastupima u glavnom gradu austrijske pokrajine Tirol, bh. reprezatativci ostvarili su plasmane u okviru svojih mogućnosti. Sankaš Kerim Čatal osvojio 24. mjesto, alpska skijašica Nađa Zvizdić bila je 31. u veleslalomu, dok je Goran Košarac u svom prvom nastupu u ski trčanju  zauzeo 39. mjesto u utrci na 10 km slobodnim stilom.

Na najvećem omladinskom sportskom događaju ove godine na svijetu, koji se zvaršava u nedjelju, učestvuje više od 1.000 mladih sportista i sportšaica u dobi od 14 do 18 godina iz 70 država.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.