Slovenci dominirali u Sapporu

Peter Prevc ostvario novi trijumf

Slovenci dominirali u Sapporu

Slovenski ski skakači bili su apsolutni pobjednici današnjih skokova u Sapporu.

Oni su odnijeli prva tri mjesta, a na najviše postolje popeo se Peter Prevc. Iza sebe ostavio je brata Domena koji ima samo 16 godina. Na trećem mjestu završio je veteran Robert Kranjec.

Prevc je pobjedu odnio sa 299 bodova i skokovima od 131,5 i 136,5 metara. Njegov brat imao je 282,2 boda, dok je Kranjec imao 281,9 bodova.

Bila je ovo osma pobjeda ove sezone za Slovenca, a drugi put se desilo u historiji da su dva brata bila na dvije prve pozicije. Prvi put su to također bila braća Prevc koji su to uradili 18. decembra prošle godine.

Prevc je ovom pobjedom povećao ukupno vodstvo u Svjetskom kupu ispred Nijemca Severina Freunda i sada ima 383 boda više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti