Njemačka, Švicarska i Austrija dobili domaćinstvo Svjetskog prvenstva

Odlučeno na sastanku u Milanu

Njemačka, Švicarska i Austrija dobili domaćinstvo Svjetskog prvenstva

Haris Zilić

FIS je sinoć završio sastanak u Milanu na kojem su donešene odluke u vezi domaćina Svjetskog prvenstva.

Tako je odlučeno da domaćin Svjetskog prvenstva u nordijskim disciplinama 2026. godine bude njemački Obertsdorf koji je i ranije bio jedan od glavnih favorita.

Što se tiče Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju, domaćin 2027. godine bit će švicarska Crans Montana koja je ovaj trenutak čekala četiri decenije.

U užem izboru Crans Montana je dobila više glasova od Soldeua u Andori, njemačkog Garmischa i norveškog Narvika koji je prošle sezone organizovao odlično juniorsko prvenstvo svijeta u alpskom skijanju.

Također donešena je odluka da nakon Oberstdorfa naredni domaćin nordijskog prvenstva svijeta bude švedski Falun, dok će austrijski Montafon 2027. godine biti domaćin Svjetskog prvenstva u freestyleu i snowboardu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi