Spektakl na oproštaju Tine Maze

Oprostila se pred publikom u Mariboru

Spektakl na oproštaju Tine Maze

Slovenska skijašica Tina Maze oprostila se danas od aktivnog bavljenja skijanjem.

Ona je to učinila na veleslalomskoj utrci pred domaćim navijačima u Mariboru, a video njenog oproštaja kruži internetom.

Naime, ona se prvo zaustavila na pola staze kako bi se pozdravila sa svojim suprugom i trenerom Andreom Massijem, a kasnije se zaustavila pred samim ciljem i pozdravila se sa publikom.

Maze je tokom karijere ostvarila 26 pobjeda u Svjetskom kupu, ima Veliki kristalni globus iz sezone 2012/13, a osvojila je i četiri olimpijske medalje. Od toga, dvije su zlatne u spustu i veleslalomu (Soči-2014), te dva srebra iz superveleslaloma i veleslaloma (Vancouver-2010).

Osim toga, ima i četiri zlata sa Svjetskih prvenstava te pet srebrenih medalja.

Ona se danas oprostila u prvoj trci gdje je sa starta krenula pod rednim brojem 34.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi