Spektakularan spust u Val Gardeni i velika iznenađenja u vrhu
FOTO: (AP Photo/Gabriele Facciotti)

Skijaši napokon odradili brzu disciplinu ove sezone

Spektakularan spust u Val Gardeni i velika iznenađenja u vrhu

H. Zilić

Najbolji skijaši svijeta napokon su vozili brzu disciplinu u novoj sezoni, a danas je u italijanskoj Val Gardeni održana utrka spusta prva u novoj sezoni Svjetskog kupa i vidjeli smo spektakl i senzacije.

To je bila zamjenska utrka za spust u Zermatt/Cervini koji je odgođen u novembru zbog jakog vjetra, tako da su skijaši danas nadoknadili jednu od sedam odgođenih utrka na startu nove sezone.

Spektakl na sjajnoj i atraktivnoj stazi i nekoliko senzacionalnih rezultata.

Za prvu priču dana pobrinuo se američki 31- godišnji skijaš Bryce Bennett koji je sa startnim brojem 34. stigao do iznenađujućeg trijumfa u vremenu 1:23.80. To je za njega bila druga pobjeda u karijeri i zanimljivo prvu je ostvario u Val Gardeni na istoj stazi 2021. godine, tada je bio u puno boljoj formi.

Na podijumu su završila vjerovatno dva najbolja skijaša današnjice Aleksander Aamodt Kilde na drugoj i Marco Oderamtt na trećoj poziciji. I pomenuti dvojac je šokirao Bennetta sjajnim skijanjem.

Oglasi

Bennettov rezutlat nije bio kraj iznenađenjima danas. Do četvrtog mjesta sa starnim brojem 25. doskijao je Nils Allegre iz Francuske, a Stefan Babinsky iz Austrije je sa startnim brojem 44. stigao do šeste pozicije i vjerovali ili ne bio najbolji Austrijanac, dok je recimo Marco Kohler iz Švicarske sa startnim brojem 41. došao do osme pozicije.

Nevjerovatna utrka u Val Gardeni, a kompletne rezultate pogledajte OVDJE.

Skijaši će na istoj stazi voziti superveleslalom i još jedan spust, a onda sele u Alta Badiju gdje su na rasporedu dva veleslaloma.

Do kraja decembra je tradicionalna italijanska turneja jer nakon Alta Badije ide noćni slalom u Madonni di Campiglio 22. decembra, a 28. i 29. decembra u Bormiju se voze superveleslalom i spust.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi