Srebrna lisica na Bjelašnici

Od 12. do 14. februara

Srebrna lisica na Bjelašnici

U organizaciji Ski-kluba Bjelašnica od 12. do 14. februara biće održan 5. kup Srebrna lisica, takmičenje za mlađe kategorije i juniore u tri alpske discipline.

U disciplini Super G takmičit će se  juniori i djeca, u slalomu djeca te u veleslalomu djeca i cicibani. Pravo učešća imaju klubovi iz BiH i klubovi gosti.

Šef staze i šef stručnog štaba Ski-kluba Bjelašnica Sevahid Godinjak je kazao da je sve spremno za početak takmičenja i da su uslovi povoljni jer snijega ima dovoljno.

Disciplina Super G je uvedena ove godine, a takmičenje  imat će međunarodni karakter jer se očekuje učešće takmičara iz Crne Gore i Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.