Stefan Kraft ponovo najbolji u Japanu
Austrijanac je ušao u formu u pravom trenutku, te maksimalno koristi pad forme ostalih konkurenata (Foto: EPA)

Druga uzastopna pobjeda

Stefan Kraft ponovo najbolji u Japanu

M. Šljivak

Austrijanac Stefan Kraft upisao je još jednu pobjedu u skijaškim skokovima koji su se održali u japanskom Sapporu.

Nakon što je jučer slavio zahvaljujući sjajnom skoku u drugoj seriji, danas je Kraft ponovo bio fantastičan i slavio je skokovima od 135 i 128.5 metara.

Ukupno je Austrijanac osvojio 248.2 boda, gotovo deset više od Slovenca Timija Zajca koji je imao skokove od 138.5 i 125 metara i ukupno 238.4 boda.

Japanska zvijezda RYoyu Kobayashi je uspio da dođe do trećeg mjesta, iako je ponovo imao razočaravajući prvi skok (124.5), ali je u drugom bio pet metara duži i stigao je do postolja.

Kobayashi je prvi u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 1233 boda, a Kraft je sa dvije pobjede preuzeo drugo mjesto sa 781 bodom, dok je treći Poljak Kamil Stoch sa 744 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi