Stoch na pragu pobjede, samo je Hannawald ostao ispred
Foto: EPA

Poljak slavio u Innsbrucku

Stoch na pragu pobjede, samo je Hannawald ostao ispred

M. Šljivak

Poljski skakač Kamil Stoch pobijednik je takmičenja u Innsbrucku, treće stanice novogodišnje turneje Četiri skakaonice.

Sjajni Poljak je slavio i na prethodne dvije skakaonice i sada je pred vratima titule pobjednika Novogodišnje turneje, a ako pobjedi i na posljednjoj skakaonici, postaće tek drugi čovjek koji je slavio na sve četiri skakaonice u jednom takmičenju nakon Svena Hannawalda 2002. godine.

Stoch je bez problema stigao do trijumfa u Innsbruckku. Iako je imao tri metra kraći skok (od Andresa Willingera u prvoj seriji, bolji stil mu je donio više bodova i Stoch je imao veliku prednost nakon prve runde ispred Tandea Kobayashija i Wellingera.

Druga serija nije donijela previše iznenađenja. Stoch je nakon skoka od 130 metara u prvoj, u drugoj skočio 128,5 metara i slavio je uvjerljivu pobjedu sa ukupno 270.1 bod, ispred Tandea (129.5m i 125.5) koji je imao 255.6 bodova.

Na pobjedničkom postolju se našao i Wellinger, a Stoch je uvjerljivo prvi nakon tri skakaonice sa 833.2 boda, Wellinger ima 768.7, dok je Kobayashi treći sa 765.7 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi